sergirehberi.com

 
SERGİ         SANATÇI         MEKAN
Haftanın Sergileri  •  Güncel Sergiler  •  Gelecek Sergiler  •  Geçmiş Sergiler

Ahenk - Ebrudan Minyatüre: Sema Balkaya Öksüz & Hacer Ünal Hazar
Sergisi



22.02.2011 - 05.03.2011



Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi 
 

İstiklal Cad. No: 217
Tünel Beyoğlu İstanbul

212-249 26 10






Basın Bülteni



“Ahenk” Ebrudan Minyatüre… / Sema Balkaya Öksüz & Hacer Ünal Hazar / 22 Şubat-5 Mart 2011

Geleneksel sanatlarımızın iki önemli dalı ebru ve minyatürün günümüzdeki iki önemli temsilcisi Sema Balkaya Öksüz ve Hacer Ünal Hazar ilk kişisel sergilerini birlikte açıyor.

Ebru sanatçısı Sema Balkaya Öksüz ve minyatür sanatçısı Hacer Ünal Hazar’ın eserleri 22 Şubat’tan itibaren Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

Geleneksel sanatlarımızın iki genç temsilcisi klasiğin peşinde yeniye yolculuklarını sanatseverlerin ilgisine sunuyor.


SEMA BALKAYA ÖKSÜZ

1978 yılında İstanbul’da doğan sanatçı, 1997’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İ.M.Y.O’dan mezun oldu. Ebru çalışmalarına, 1996 yılında fakülte bünyesinde, Ebruzen Hikmet Barutçugil yönetiminde açılan kursta başladı. Ayrıca Hattat Davut Bektaş’tan yazı meşketti ve İslam Seçen’den klasik ciltleme dersi aldı.

İlki 1997’deki “IV. Ebruzenler Kongresi Uluslararası Ebru Sergisi” olmak üzere birçok karma sergiye katıldı. 2008 yılında İstanbul Ayasofya Müzesi’nde ve Frankfurt’ta “Rekor Büyüklükte Ebru Denemesi”nde, Hikmet Barutçugil’in yanında yer aldı. 1997–2009 yılları arasında, Ebristan İstanbul Ebru Evi’nde Hikmet Barutçugil’in asistanı olarak çalıştı. Aynı zamanda 1999–2009 yılları arasında Üsküdar Belediyesi, Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde ebru dersi verdi. Halen kendi atölyesinde ve Altunizade ACD Sanat Merkezi bünyesinde derslerine devam etmekte ve çalışmalarını sürdürmektedir.



HACER ÜNAL HAZAR

1976 yılında Kütahya’da doğdu. Sanat yaşamına 1994 senesinde Ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil’den dersler alarak başladı. Aynı zamanda 1994-96 yıllarında Mamure Öz ve Semih İrteş hocalardan Topkapı sarayında tezhip dersleri aldı.

1999 yılında İngiltere’ye davet edildi. ’Sefer sefir’adlı organizasyona katıldı ve iki ay boyunca tezhip ve minyatür dersleri verdi, sergilerde yer aldı.

04-09 Eylül 2002 yılında IRCICA’nın (İslam, tarih, sanat ve kültür araştırma merkezi) düzenlediği uluslararası İran İslamic Arts and Craft kongresine minyatür sanatçısı olarak iştirak etti. 20-23 Mart 2003’de Bosna Hersek Kültür haftası dahilinde ebru gösterisive Ebru sergisine katıldı. 17-20 Temmuz 2003’de İngiltere, Oxfort’ta düzenlenen ‘Art in Action’adlı festivale Türkiye’yi temsil etti.


Açılış: 22 Şubat Salı Saat:18.00
Yer: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi
No: 217 Tünel – Beyoğlu






Serginizi
burada duyurabilirsiniz...

Hizmetlerimiz

sergirehberi@gmail.com







İletişim             Hizmetlerimiz             Gizlilik Politikası             Kullanıcı Sözleşmesi