sergirehberi.com

 
SERGİ         SANATÇI         MEKAN
Haftanın Sergileri  •  Güncel Sergiler  •  Gelecek Sergiler  •  Geçmiş Sergiler

Kadir Öztoprak|Uyuyanlar ve Rüyaları & Baran Kamiloğlu|Benlik Kavramı
Karma Resim Sergisi



07.06.2011 - 27.06.2011



T.C. Dışişleri Bakanlığı Suna Çokgür Ilıcak Sanat Galerisi 
 

Dışişleri Bakanlığı. Ek Bina. B-1 Girişi
Balgat Çankaya Ankara

312-292 23 11






Genel Bilgi


Sergiden Görseller


KADİR ÖZTOPRAK : “UYUYANLAR VE RÜYALARI” ve BARAN KAMİLOĞLU : “BENLİK KAVRAMI” TEMALI RESİM SERGİLERİ | 07– 27 Haziran 2011

Kadir ÖZTOPRAK, sanatsal çalışmalarında yaşamın ve izlerinin getirdiği bir alt yapı ile kendi ve çevresiyle ilgili yaşanmışlıkları (nı), içsel çalkantıları (nı) imge ve birazda romantizm kokan rengin ve lekenin gücü ile şiirsel bir dille aktarmaktadır. Ayrıca; Kültür ve Turizm Bakanlığındaki görevi gereği yer aldığı müze teşhir tanzim çalışmalarında gördüğü, dokunduğu etnografik ve arkeolojik eserlerin biçim, renk, motif bakımından yansımalarını resimlerinin bir köşesinde, figürlerinde ya da fonunda görmek mümkündür.

Bu bağlamda yaptığı son dönem çalışmaları “Uyuyanlar ve Rüyaları” adını verdiği birbirini tamamlayan iki seriden oluşmaktadır. Bu uzun soluklu serinin serüveni Grillpazer’in “Biz uyuyunca rüyalar uyanırlar” sözü ile başlar.

“Uyuyanlar” konusuna yaklaşımında, insan yaşamının üçte birini geçirdiği uyku hallerine, bağımsız bir gözle tanıklık söz konusudur. Uyku, soyut dünyanın gerçekliğine açılan kapısının anahtarı olarak, tuvallerindeki kurgunun temeli olmuştur.
“Rüyalar” da ise insanın somut dünyada bastırdığı duyguları ve düşünceleri ile yüzleştiği anlar imgelenmiştir. Bu anlar (duygular ve düşünceler) betimlenen çerçeve içinde o kadar müdahalesiz bir şekilde vuku bulmuştur ki izleyende masalsı bir his uyandırmaktır.K.ÖZTOPRAK


Benlik Kavramı

Uzlaşmalar ve çatışmalarla dolu çevremin bana, benim de çevreye yaptığım müdahaleler sonucu ortaya çıkan kurmaca atmosferim devamlı değişim içinde, işte bu değişim süreci beni üretmeye itiyor ve de sanatsal anlamda beslenmeme yardımcı oluyor. Sonuç kadar sürecin de önemli olduğu bu zaman dilimi bazen farkındalıklarımı, bazen de bilinçaltımın süzgecinde kalanları gösteriyor.

Yaşanmışlıklarımla ve imgelerimle doldurduğum yapıtlarımın tüketilme olasılığı en az üretilmesi kadar önemlidir; bu tüketim esnasında, yapıtların yapıldıktan sonra da oluşumuna devam edebilmesi (izleyici ile) beklentimdir…

Baran KAMİLOĞLU






Serginizi
burada duyurabilirsiniz...

Hizmetlerimiz

sergirehberi@gmail.com







İletişim             Hizmetlerimiz             Gizlilik Politikası             Kullanıcı Sözleşmesi